Competitie
intensief werken aan elegantie en ritmiek voor talentrijke meisjes

Instappers

Competitie toestelturnen voor meisjes van 1ste en 2de leerjaar op vrijdag van 17.15u tot 19.15u.

Uit de recreatieve gym worden de meisjes geselecteerd die zichtbaar talent hebben voor de turnsport en die het aankunnen om wat meer te trainen. Tijdens deze lessen werken ze op lenigheid, kracht, techniek van basiselementen op de vier verschillende toestellen vloer, balk, brug en sprong. Er wordt ook heel wat conditietraining afgewerkt. Na deze 2 jaren wordt gekeken of de meisjes de kwaliteiten hebben om door te stromen naar het competitieturnen.

Lesgever: Emma Verhaeghe 

Schrijf me in (geslecteerden)

 

Kleine keurploeg

Competitie toestelturnen voor meisjes van 3de, 4de en 5de leerjaar op dinsdag en donderdag van 17.00u tot 19.30u. 4de en 5de leerjaar op beide dagen tot 20.00u.

Uit de recreatieve gym worden de meisjes geselecteerd die zichtbaar talent hebben voor de turnsport en die het aankunnen om wat meer te trainen. Om hen optimaal te ontwikkelen zijn er twee niveaus voorzien. Deze meisjes komen dan wekelijks 5 uur trainen op de basis van de gymnastiek. Tijdens deze lessen werken ze op lenigheid, kracht, techniek van basiselementen op de vier verschillende toestellen vloer, balk, brug en sprong. Er wordt ook heel wat conditietraining afgewerkt.
Er wordt ook intensief gewerkt aan elegantie en ritmiek. Indien mogelijk kunnen de oudsten deelnemen aan de competitie van de federatie en anders wordt er een clubkampioenschap gehouden.

Lesgever: Amber Vanderper

Schrijf me in (geselecteerden)

 

Grote keurploeg

Competitie toestelturnen voor meisjes vanaf 6de leerjaar en secundair op dinsdag van 17.00u tot 20.15u, woensdag van 16.30u tot 20.00u en zaterdag van 10.00u tot 12.15u.

Vanuit de kleine keurploeg stromen de meisjes door naar de grote keurploeg waar ze 8 à 9 uur trainen per week. Hier wordt er heel hard gewerkt aan alle onderdelen van de turnsport en worden duizenden keren de oefeningen getraind tot de meisjes die hun eigen maken. Jaarlijks nemen de gymnasten deel aan provinciale, federale en nationale wedstrijden.

Lesgever: Martine Geldhof

Schrijf me in (geslecteerden)