Nieuws
blijf op de hoogte van de laatste activiteiten en wedstrijdresultaten

Officiële wereldrecordpoging handenstand voor het goede doel!

Vanaf dit jaar is er elke zaterdag turnen voor de kleutertjes uit het eerste kleuterklasje.

De lessen gaan door tijdens de schoolweken van 8u30 tot 9u15 in de gymhal .  Het aantal inschrijvingen is beperkt tot max 20 kleutertjes.

De datum van overschrijving telt! (Geboortejaar 2015 en zindelijk!)

Op vrijdagavond 26 februari reikte de gemeente naar jaarlijkse gewoonte terug de Gouden Hertjes en andere trofeeën uit aan verdienstelijke inwoners uit de sport-, jeugd- en cultuursector. Dit jaar werden Martine Geldhof & Annelore Vandendriessche samen genomineerd voor de trofee van vrijwilliger van het jaar. En aangezien zij deze trofee voor onze club ook hebben binnengehaald, vonden wij het een goed idee hen even wat vragen te stellen.

Martine en Annelore, hoe zijn jullie in onze club terecht gekomen?
A: Als 6-jarig meisje ben ik in het eerste leerjaar gestart met turnen in de gemeenteschool. Ik ben er nooit meer weggeweest, want ik turnde er vier jaar recreatief om dan in het 5e leerjaar tot en met het 1e middelbaar in de keurploeg te turnen. Nadien turnde ik weer recreatief bij de grote meisjes waar ik op 16-jarige leeftijd begon les te geven. Daarna volgden de kleuters en dan een hele tijd de kleine keurploeg. Later volgde nog een tweetal jaren lesgeven aan de dames. Op 21-jarige leeftijd stopte het bestuur met de club en werd ik voorzitter. Na enkele jaren kwam daar nog het secretariaat bij, iets wat ik enkele jaren geleden heb kunnen doorgeven aan Anja Delarue.

Bestuur Salto's Ingelmunster

Op zaterdag 20 februari werden alle leden uitgenodigd op het gemeentehuis om het 50 jarig bestaan van onze turnvereniging te vieren. Heel wat leden en sympathisanten waren van de partij om deze grote gebeurtenis bij te wonen.

We stonden stil bij het allereerste begin van onze club. Onze turnclub werd actief in Ingelmunster in 1966 onder leiding van Robert Eggermont. Rita Hespeel en Jeanine Defreyne waren toen de eerste trainsters. Uitgegroeid tot een groep met een 100-tal gymnasten start de Ingelmunsterse Salto’s in 1969 ook een jongensgroep. In de jaren ’70 en ’80 worden er tal van turnfeesten georganiseerd op de speelplaats van de gemeenteschool. In die tijd behalen de gymnasten van turnclub De Salto’s ook fraaie resultaten op verschillende West-- Vlaamse en nationale kampioenschappen.