Nieuws
blijf op de hoogte van de laatste activiteiten en wedstrijdresultaten

Goed nieuws: onze club draait op volle toeren maar enkele groepjes zijn hierdoor wel al volzet. Er kan niet meer ingeschreven worden voor: kleuters 2 en 3 en kleine meisjes 1 en 2 op woensdagnamiddag. Ook ballet 1 op maandag is volzet.

Onze nieuwe flyer voor het seizoen 2020-2021 is beschikbaar.

Download hier 

Officiële wereldrecordpoging handenstand voor het goede doel!

Vanaf dit jaar is er elke zaterdag turnen voor de kleutertjes uit het eerste kleuterklasje.

De lessen gaan door tijdens de schoolweken van 8u30 tot 9u15 in de gymhal .  Het aantal inschrijvingen is beperkt tot max 20 kleutertjes.

De datum van overschrijving telt! (Geboortejaar 2015 en zindelijk!)

Ook in 2016 werkten de gymnasten van de keurploeg enkele wedstrijden af. Zo was er de 1e provinciale voorronde op 12 en 13 maart in Leuven. Op 9 en 10 april vond de 2e voorronde plaats in Neerpelt, gevolgd door de 3e voorronde in Bilzen op 30 april. Tot slot turnden we op 14 en 15 mei in Mariakerke voor het West-Vlaams kampioenschap. De meisjes kunnen gedurende de voorrondes punten verzamelen om zich te plaatsen voor het Vlaams kampioenschap (VK).

Proficiat aan alle gymnasten en bedankt aan de trainsters voor hun eindeloze inzet om het niveau van de gymnasten telkens een stuk verder omhoog te brengen!

Bestuur Salto's Ingelmunster

Op zaterdag 20 februari werden alle leden uitgenodigd op het gemeentehuis om het 50 jarig bestaan van onze turnvereniging te vieren. Heel wat leden en sympathisanten waren van de partij om deze grote gebeurtenis bij te wonen.

We stonden stil bij het allereerste begin van onze club. Onze turnclub werd actief in Ingelmunster in 1966 onder leiding van Robert Eggermont. Rita Hespeel en Jeanine Defreyne waren toen de eerste trainsters. Uitgegroeid tot een groep met een 100-tal gymnasten start de Ingelmunsterse Salto’s in 1969 ook een jongensgroep. In de jaren ’70 en ’80 worden er tal van turnfeesten georganiseerd op de speelplaats van de gemeenteschool. In die tijd behalen de gymnasten van turnclub De Salto’s ook fraaie resultaten op verschillende West-- Vlaamse en nationale kampioenschappen.