Nieuws
blijf op de hoogte van de laatste activiteiten en wedstrijdresultaten

Op zaterdag 20 februari werden alle leden uitgenodigd op het gemeentehuis om het 50 jarig bestaan van onze turnvereniging te vieren. Heel wat leden en sympathisanten waren van de partij om deze grote gebeurtenis bij te wonen.

We stonden stil bij het allereerste begin van onze club. Onze turnclub werd actief in Ingelmunster in 1966 onder leiding van Robert Eggermont. Rita Hespeel en Jeanine Defreyne waren toen de eerste trainsters. Uitgegroeid tot een groep met een 100-tal gymnasten start de Ingelmunsterse Salto’s in 1969 ook een jongensgroep. In de jaren ’70 en ’80 worden er tal van turnfeesten georganiseerd op de speelplaats van de gemeenteschool. In die tijd behalen de gymnasten van turnclub De Salto’s ook fraaie resultaten op verschillende West-- Vlaamse en nationale kampioenschappen.

De jarenlange inzet van ons bestuur en gediplomeerde lesgevers en streven naar een aangepaste turnaccommodatie werd uiteindelijk beloond. In 2007 werd door het Ingelmunsterse gemeentebestuur een nieuwe turnhal gerealiseerd compleet uitgerust met nagelnieuw turnmateriaal. Vandaag heeft onze club met zijn meer dan 200 leden een vaste stek in het sportgebeuren in de Brigandsgemeente.

Intussen maakt het ballet en het turnen voor volwassenen ook onderdeel in ons huidig aanbod. Zo komen elke week alle gymnasten aan hun trekken in de verschillende disciplines. Zowel jong als oud, recreatief als competitief vinden er hun gading. De burgemeester onderstreepte het belang van dergelijke bloeiende clubs voor de Ingelmunsterse gemeente en onze voorzitster maakte tenslotte ook tijd voor een woordje van dank. We sloten deze mooie plechtigheid af met een glaasje en klonken samen op wat geweest is en vooral wat de toekomst voor onze turnclub nog allemaal in petto heeft!