Nieuws
blijf op de hoogte van de laatste activiteiten en wedstrijdresultaten

Op vrijdagavond 26 februari reikte de gemeente naar jaarlijkse gewoonte terug de Gouden Hertjes en andere trofeeën uit aan verdienstelijke inwoners uit de sport-, jeugd- en cultuursector. Dit jaar werden Martine Geldhof & Annelore Vandendriessche samen genomineerd voor de trofee van vrijwilliger van het jaar. En aangezien zij deze trofee voor onze club ook hebben binnengehaald, vonden wij het een goed idee hen even wat vragen te stellen.

Martine en Annelore, hoe zijn jullie in onze club terecht gekomen?
A: Als 6-jarig meisje ben ik in het eerste leerjaar gestart met turnen in de gemeenteschool. Ik ben er nooit meer weggeweest, want ik turnde er vier jaar recreatief om dan in het 5e leerjaar tot en met het 1e middelbaar in de keurploeg te turnen. Nadien turnde ik weer recreatief bij de grote meisjes waar ik op 16-jarige leeftijd begon les te geven. Daarna volgden de kleuters en dan een hele tijd de kleine keurploeg. Later volgde nog een tweetal jaren lesgeven aan de dames. Op 21-jarige leeftijd stopte het bestuur met de club en werd ik voorzitter. Na enkele jaren kwam daar nog het secretariaat bij, iets wat ik enkele jaren geleden heb kunnen doorgeven aan Anja Delarue.


M: Ik ben pas op mijn 14de beginnen met turnen na jaren zagen om te mogen gaan. Mijn pa zei altijd “t’is toch maar voor uw poten te breken, wat zije doar mee?” Ik ben samen met Annelore in het bestuur gegaan in 1979 aan het einde van mijn “turncarrière” en geef er nu nog steeds aan verschillende groepen les, waaronder de vele uren aan mijn turnsters van de grote keurploeg.

Kunnen jullie ons kort toelichten wat jullie taken zijn?
A: Als voorzitter is het mijn taak om de club wat samen te houden. Mijn inbreng te doen naar visie, sponsoring enzomeer. Bij grote evenementen probeer ik zoveel mogelijk aanwezig te zijn zoals het gymgala, gymfestival,... maar door mijn drukke beroepsbezigheden heb ik steeds minder tijd voor de club.
M: Moeilijk te zeggen eigenlijk... (Laat ons zeggen dat Martine eerder het manusje-van-alles is en na al die jaren nog steeds gedreven vele uurtjes in de turnhal vertoefd.)

Wat is het geheime recept van jullie team?
Een zeer gemotiveerd team lesgevers en het lowbudget houden van de lessen. Bij ons gebeurt alles nog familiair en kent iedereen iedereen.

Wat willen jullie graag nog bereiken in de club?
Mee evolueren met de snel veranderende maatschappij: website vernieuwen, clubblad blijven uitbrengen, lidmaatschap automatiseren,... Steeds werk aan de winkel dus! Bedankt Martine & Annelore!