Competitie

Intensief werken aan elegantie en ritmiek voor talentrijke meisjes.

Instappers

Competitie toestelturnen voor meisjes van 1ste en 2de leerjaar.

Uit de recreatieve gym worden de meisjes geselecteerd die zichtbaar talent hebben voor de turnsport en die het aankunnen om wat meer te trainen. Tijdens deze lessen werken ze op lenigheid, kracht, techniek van basiselementen op de vier verschillende toestellen vloer, balk, brug en sprong. Er wordt ook heel wat conditietraining afgewerkt. Na deze 2 jaren wordt gekeken of de meisjes de kwaliteiten hebben om door te stromen naar het competitieturnen.

Lesgevers

Emma Verhaeghe

Nele Delbeke

Fran Maes

Kleine keurploeg

Competitie toestelturnen voor meisjes van 3de, 4de en 5de leerjaar.

Uit de instappers worden de meisjes geselecteerd die duidelijk aanleg hebben om door te stromen naar de competitie. Om hen optimaal te ontwikkelen zijn er twee niveaus voorzien. Tijdens deze lessen werken ze op lenigheid, kracht, techniek van basiselementen op de vier verschillende toestellen vloer, balk, brug en sprong. Er wordt ook heel wat conditietraining afgewerkt. Er wordt ook intensief gewerkt aan elegantie en ritmiek. Indien mogelijk kunnen de oudsten deelnemen aan de competitie van de federatie en anders wordt er een clubkampioenschap gehouden.

Lesgevers

Anja Delareu

Anne-Sophie Vereecke

Grote keurploeg

Competitie toestelturnen voor meisjes vanaf 6de leerjaar en secundair.

Vanuit de kleine keurploeg stromen de meisjes door naar de grote keurploeg waar ze 8 à 9 uur trainen per week. Hier wordt er heel hard gewerkt aan alle onderdelen van de turnsport en worden duizenden keren de oefeningen getraind tot de meisjes die hun eigen maken. Jaarlijks nemen de gymnasten deel aan provinciale, federale en nationale wedstrijden.

Lesgevers

Martine Geldhof

Zin om mee te turnen?